Ugrás a fő tartalomra



Kinder maxi King jégkrém torta egyszerűen





Hozzávalók 20cm-es tortaformára:

2 db ostyalap

20 dkg tejcsokis tortabevonó

400 ml tejszín

60 gramm sűrített tej

1 mokkáskanál vanília paszta / vagy 1 teáskanál vanília kivonat

100 gramm karamellszósz https://ninnaska.blogspot.com/2018/10/a-tokeletes-hazi-karamell-szosz.html

8 gramm zselatinpor vagy 3db lapzselatin

Díszítés :

2-3 db Kinder maxi King szelet

15 dkg mogyoródarabkák (én készen vettem, lehet egész mogyorót is de akkor nagyobb darabokra aprítsuk.)

( A sűrített tej és a karamellszósz miatt nem írtam bele több cukrot. Van ezekben elég szerintem, a csömör hatás végett nem ajánlom. Aki viszont édesebben szeretné, tehet a tejszínhez is ízlés szerint.)


Elkészítés :

A karamellszószt a torta megkezdése előtt minimum 4-5 óráhosszával készítsük el, tegyük hűtőbe.
Egy 20cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Majd olvasztunk 10 dkg csokoládét  és kenőecset segítségével mindenhol körbe kenjük.




Közben az egyik ostyalapot nedves konyharuhába tesszük, így kicsit puhul és könnyebb lesz vele dolgozni. (vágni, behelyezni). Kb 5-6 perc elég neki, nem szeretnénk hogy elázzon, csak kicsivel puhább legyen. Mialatt körbe kenjük a tortaformát, az épp készen is lesz.


Ezután a tortaformát ráhelyezzük az ostyalapra, és késsel körbe vágjuk. A tortaforma oldalát is kivágjuk, kb akkorát próbáljunk szélességre amekkora a tortaforma oldala.

Olvasztunk még egy kevés csokoládét, és a kivágott ostyák mindegyikének egyik oldalát megkenjük vele, majd a formába tesszük, oda tapasztjuk a csokis felére.


Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.

Felverjük a tejszínt, ízesítjük vaníliával és hozzáadjuk a zselatint is.

Kivesszük a tortaformát a hűtőből, és a krém 2/3-át beletesszük. Középen hagyunk a karamellnek egy kis helyet, majd mutatom képen hogyan. Ebbe a körbe öntjük a karamellszószt. Majd befedjük a maradék tejszínnel szintig, (a forma tetejénél nem tovább).




Kivágjuk a második ostyalapot is kerek formára. Ez lesz a torta teteje. Rá tesszük, eligazítjuk, majd a maradék csokival megkenjük úgy, hogy kb. 50 grammot hagyjuk majd a díszítéshez.



Díszítés előtt 2 órára tegyük fagyasztóba. Majd amikor kivesszük, fordítsuk meg, a felső része lesz az alja. Ezután a fóliát húzzuk le róla. Ügyeljünk arra, hogy sehol se maradjon. Megkenjük ezt is olvasztott csokival mindenhol. Majd bevonjuk mogyoróval, tovább díszítjük ízlés szerint.


( 2. Kép fólia lehúzás után készült, ezt még megkenjük a csokival és utána díszítjük!)

1 éjszakára tegyük fagyasztóba tálalás előtt. Így nem folyik szét idő előtt a karamell. Utána is fagyasztóban tároljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Mézes palacsinta 🥞 mogyoró krémmel töltve 

Ez egy másik japán palacsinta 🥞 recept. Könnyen kezelhető, nem ragad le, a méztől pedig szép barna színe lesz. Puha, bármivel tölthető. Én most mogyoró krémmel töltöttem. A gyerekek biztosan imádni fogják. Reggelire, uzsonnára. Kevés alapanyagból készül, próbáljátok ki! 😊

Hozzávalók :

2 db "M" tojás 🥚

30 gramm cukor

1 teáskanál méz 🍯

2 kupak vanília kivonat

110 gramm átszitált liszt

1 teáskanál sütőpor

50 ml tej 🥛


Elkészítés :

A tojásokat, a cukrot és a mézet, a vanília kivonatot elkeverjük.

Majd hozzá szitáljuk a lisztet és a sütőport.

Hozzá öntjük a tejet is, és ezt is jól elkeverjük.

Pihentetjük 15 percet.

Majd egy jól felmelegített teflon serpenyőbe olaj hozzá adása nélkül, bele adagoljuk a kívánt mennyiséget, és kisütjük őket.
Amikor látjuk hogy buborékok lesznek a tészta felszínén  ez kB pár másodperc, akkor fakanállal alá nyúlunk és megfordítjuk. Nem ragad le  könnyen fordítható.

Arra figyeljünk, hogy miután felmegeledett…
Csokis-mascarponés tekert süti







Gondolnátok hogy ennek a gyönyörű süteménynek az alapja a palacsinta? 🥞 Csak más köntösben. Kevés hozzávalóból kész ✅ . Nekem nagyon tetszik, egyszerűen fel lehet dobni, ha másképp tálalod mint a megszokott. Lehet tejszínnel is tölteni, úgy is kipróbáltam. Ugyanilyen szép lesz majd. 😍


Hozzávalók :

1 db "M" tojás 🥚

20 gramm porcukor

440 ml tej 🥛

1 kupak (saját kupak) folyékony édesítő

50 ml étolaj

150 gramm átszitált liszt

20 gramm cukrozatlan kakaópor

2 kávéskanál sütőpor

Töltéshez :

200 ml tejszín

20gramn porcukor

Vagy :

200 gramm mascarpone

3 evőkanál porcukor

1 vanília aroma

Tetejére :

50 gramm olvasztott csokoládé


Elkészítés :

Az egy tojást a 20 gramm porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a tejet, az olajat. Majd bele szitáljuk a lisztet, a kakaóport, és a sütőport. Elkeverjük. Majd kisütjük a palacsintákat. 🥞 10 db palacsintára lesz szükségünk a sütihez.

Miután kisütöttük így töltjük meg. Elsőnek 5 db palacsintát, majd szorosan feltekerjük. U…
Meggyes-vaníliás süti 🥧 🍒




Hozzávalók :

2 dl meleg tej 🥛

3.5 gramm instant élesztő

3 evőkanál porcukor

2 evőkanál zsír

2 db "M" tojás 🥚

2 kupak vanília kivonat

550 gramm liszt

1 csipet só

Töltéshez :

450 gramm meggy 🍒 lekvár

1 csomag Bourbon vanília pudingpor

300 ml tej 🥛

2 csapott evőkanál cukor


Elkészítés :


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lefedve kelesztjük 30 percet. Közben a vaníliapudingot megfőzzük.



Majd négy részre vesszük. Vékonyan kinyújtjuk. Nekem 32x25-ös lapokból lettek. Így pont elég lett ez a mennyiség.



Majd zsírpapírra tesszük az első tésztát, megkenjük meggy 🍒 lekvárral.



Aztán mehet rá a másik tésztalap, arra pedig mehet a vanília puding.



Majd újra a meggy 🍒 réteg, és végül a tészta. Megszurkáljuk villával, majd betesszük az előmelegített sütőbe 180 C-ra, 30 percre. Megvárjuk míg kihűl, aztán szépen szeletelhető. Porcukorral meghintve találjuk.

Jó étvágyat hozzá! 😊