Ugrás a fő tartalomra



Kinder maxi King jégkrém torta egyszerűen





Hozzávalók 20cm-es tortaformára:

2 db ostyalap

20 dkg tejcsokis tortabevonó

400 ml tejszín

60 gramm sűrített tej

1 mokkáskanál vanília paszta / vagy 1 teáskanál vanília kivonat

100 gramm karamellszósz https://ninnaska.blogspot.com/2018/10/a-tokeletes-hazi-karamell-szosz.html

8 gramm zselatinpor vagy 3db lapzselatin

Díszítés :

2-3 db Kinder maxi King szelet

15 dkg mogyoródarabkák (én készen vettem, lehet egész mogyorót is de akkor nagyobb darabokra aprítsuk.)

( A sűrített tej és a karamellszósz miatt nem írtam bele több cukrot. Van ezekben elég szerintem, a csömör hatás végett nem ajánlom. Aki viszont édesebben szeretné, tehet a tejszínhez is ízlés szerint.)


Elkészítés :

A karamellszószt a torta megkezdése előtt minimum 4-5 óráhosszával készítsük el, tegyük hűtőbe.
Egy 20cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Majd olvasztunk 10 dkg csokoládét  és kenőecset segítségével mindenhol körbe kenjük.




Közben az egyik ostyalapot nedves konyharuhába tesszük, így kicsit puhul és könnyebb lesz vele dolgozni. (vágni, behelyezni). Kb 5-6 perc elég neki, nem szeretnénk hogy elázzon, csak kicsivel puhább legyen. Mialatt körbe kenjük a tortaformát, az épp készen is lesz.


Ezután a tortaformát ráhelyezzük az ostyalapra, és késsel körbe vágjuk. A tortaforma oldalát is kivágjuk, kb akkorát próbáljunk szélességre amekkora a tortaforma oldala.

Olvasztunk még egy kevés csokoládét, és a kivágott ostyák mindegyikének egyik oldalát megkenjük vele, majd a formába tesszük, oda tapasztjuk a csokis felére.


Hűtőbe tesszük, amíg a krémet elkészítjük.

Felverjük a tejszínt, ízesítjük vaníliával és hozzáadjuk a zselatint is.

Kivesszük a tortaformát a hűtőből, és a krém 2/3-át beletesszük. Középen hagyunk a karamellnek egy kis helyet, majd mutatom képen hogyan. Ebbe a körbe öntjük a karamellszószt. Majd befedjük a maradék tejszínnel szintig, (a forma tetejénél nem tovább).




Kivágjuk a második ostyalapot is kerek formára. Ez lesz a torta teteje. Rá tesszük, eligazítjuk, majd a maradék csokival megkenjük úgy, hogy kb. 50 grammot hagyjuk majd a díszítéshez.



Díszítés előtt 2 órára tegyük fagyasztóba. Majd amikor kivesszük, fordítsuk meg, a felső része lesz az alja. Ezután a fóliát húzzuk le róla. Ügyeljünk arra, hogy sehol se maradjon. Megkenjük ezt is olvasztott csokival mindenhol. Majd bevonjuk mogyoróval, tovább díszítjük ízlés szerint.


( 2. Kép fólia lehúzás után készült, ezt még megkenjük a csokival és utána díszítjük!)

1 éjszakára tegyük fagyasztóba tálalás előtt. Így nem folyik szét idő előtt a karamell. Utána is fagyasztóban tároljuk.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Vaníliás-epres csigák kelt tésztából







Pihe-puha, vanília pudingos sok-sok eperrel. 😜 Nagyon puha és miután kihűl sem keményedik meg a tészta  másnap is ugyanolyan puha mint mikor kisült. 😜


Hozzávalók :

250 ml langyos tej

120 ml olaj

3 evőkanál cukor

7 gramm szárított élesztő

1 db tojásfehérje

1 teáskanál só

600 gramm liszt

Kenéshez :

1db tojássárgája

Töltelék :

1 csomag vaníliás pudingpor

2 evőkanál cukor

350 ml tej

Ízlés szerint eper, ami lehet fagyasztott is, csak előtte olvasszuk ki, csepegtessük le. Én is azt használtam.


Elkészítés :

A langyos tejet az olajat, és minden összetevőt a tésztához egy keverőtálba teszünk, kivéve a lisztet.

Elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet is. Nagyon jó könnyű tésztát kapunk. Munkalapon átgyúrjuk, majd lefedve fóliával vagy konyharuhával meleg helyen 1 órát kelesztjük.


Közben a tejet felmelegítjük, cukrot hozzáadjuk  majd a vaníliás pudingport is. Meg főzzük. Hűlni hagyjuk, úgy, hogy befedjük a tetejét átlátszó fóliával. Így nem keményedik meg. Az epr…
Mákos - meggyes szerencse patkó


Az év bármely napján elkészíthető, de én veletek ma osztom meg elsőnek. Kívánom, hogy mindenkinek bőséget, szerencsét hozzon.
Amit tudni kell róla, hogy nagyon puha, foszlós kalácstészta, ami nem keményedik meg miután kihűl, könnyű tészta, egyszerű recept mint mindig, és persze lehet variálni a tölteléket is. Pl. Diós meggyes is szerintem nagyon passzol hozzá.









Hozzávalók : ~ 3 fő részére

2 dl meleg tej (de nem forró!)

1 dl olaj

1 db tojásfehérje

7gramm dr. Oetker porélesztő

3 evőkanál cukor

530 gramm liszt

Töltelék :

150 gramm darált mák

150 gramm meleg tej

Ízlés szerint cukor én tettem bele 3 evőkanállal

1-2 kupak dr. Oetker vanília kivonat

2. 5 evőkanál búzadara

1 üveg magozott meggy lé nélkül
(amiből valamennyi marad majd ki, majd látjuk mennyi fér a tésztába, ami marad szerintem hamar elfogy úgyis 😀)


Elkészítés :

A meleg tejet egy nagyobb tálba öntjük, hozzá tesszük a porélesztőt, és a cukrot. Elkeverjük, majd hagyjuk állni pár percet. Kb. 4-5 percet.…